KONFERENCIJA ZA MEDIJE

U "Koaliciji za Mostar 2020" sigurni u pobjedu na izborima

Formiranje Koalicije jedna od najvažnijih političkih odluka probosanskohercegovačkih stranaka u politčkom životu Mostara u zadnjih 25 godina , rekao Špago

Kandidati Koalicije: Ostvarili plan. M.Smajkić

Piše: M.Sm.

18.12.2020

„Koalicija za Mostar 2020“, koju čine SDA, SBB, DF, S BiH i BPS danas je pres-konferencijom okončala predizbornu kampanju za lokalne izbore u Mostaru, koji će, nakon 12 godina, biti održani u nedjelju, 20.decembra.

Koalicija je, istaknuto je, u proteklom periodu radila sinhronizovano, a dosadašnjom saradnjom svih stranaka koje čine ovaj projekt, postignut je visok stepen djelovanja i kvalitetnog rada, koji će, poručeno je, biti nastavljen i u narednom periodu.

Također, rečeno je da je u proteklih mjesec urađen cijeli niz predizbornih aktivnosti, od kojih je 30 javnih tribina, kampanja „Od vrata do vrata“ u okviru koje su kandidati Koalicije, njih, 56 koliko ih je na listama, posjetili preko 5.000 domaćinstava na cijelog Mostara i prigradskih naselja, kao i 15 info-pultova preko kojih su ostvarili komunikaciju s građanima.

Šerif Špago, koordinator Koalicije istaknuo je da je u potpunosti ostvaren plan kampanje i da su postignuti zacrtani ciljevi.

- Posebno želim istaknuti da je formiranje „Koalicije za Mostar“ jedna od najvažnijih političkih odluka probosanskohercegovačkih stranaka u političkom životu Mostara u zadnjih 25 godina to je i mišljenje najvećeg broja građana s kojima su naši aktivisti i kandidati razgovarali – rekao je Špago.

Špago i dr.Guzin: Pozvali građane da izađu na izbore. M.Smajkić

Izrazio je zadovoljstvo što su se držali dogovorenih stavova s početka kampanje.

- To je pozitivna kampanja i predstavljanje izborne platforme naših kandidata za razliku od nekih drugih koji su se stalno vraćali u neku prošlost, izmišljali i spinovali, ali o tome ćemo nekom drugom prilikom - rekao je on.

Posebno je istaknuo aktivnosti koje je uradio dr. Zlatko Guzin, nosilac gradske liste i kandidat za gradonačelnika Mostara, kazavši kako „čovjeka sa više  elana i energije nije odavno sreo“.

- On je bio na čelu našeg izuzetnog tima kandidata koji je u potpunosti uradio sve aktivnosti te smo sigurni da će ova Koalicija biti pobjednik predstojećih izbora.Najvažnija poruka je da građane obavezno pozovemo da izađu na izbore i da daju povjerenje za vođenje grada kandidatima Koalicije, jer smo posvećeni da damo sve za Mostar - rekao je Špago.

Dr. Guzin se zahvalio cijelom timu Koalicije na dosadašnjim aktivnostima.

- Mislim da smo kroz kampanju i aktivnosti posebno u direktnom kontaktu sa našim sugrađankama i sugrađanima pokazali za koje vrijednosti se ova Koalicija zalaže. To su one civilizacijske vrijednosti i one koje Mostar zaslužuje. Stoga, ne sumnjam u izvrstan rezultat ove kampanje - potcrtao je dr. Guzin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.