LIJEPO VRIJEME

Pogledajte šta se danas događalo u Mostaru

Tokom naše šetnje od stare gradske jezgre do Šetališta i Bulevara zatekli smo razne prizore. Radnici jedne firme u Starom Gradu su na poslovnim prostorima postavljali nadstrešnice-tende

Piše: M. Smajkić

19.12.2020

Danas u Mostaru - Avaz
Lijepo vrijeme izmamilo građane u šetnju - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+14

Iako je cijela sedmica u Mostaru protekla u znaku lijepog vremena, ipak, danas je u odnosu na prethodne dane znatno sunčanije i toplije pa su građani, bukvalno, pohrlili na ulice, u parkove i, pogotovo, bašte omiljenih kafića.

Tokom naše šetnje od stare gradske jezgre do Šetališta i Bulevara zatekli smo razne prizore. Radnici jedne firme u Starom Gradu su na poslovnim prostorima postavljali nadstrešnice-tende.

Naime, prema novoj odluci Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH, u okviru koje su naložene nove mjere zaštite na području stare gradske jezgre, koja je pod zaštitom UNESCO-a, između ostalog, naloženo je i postavljanje jednoobraznih tendi na svim objektima.

Pojedini vlasnici objekata su negodovali zbog natpisa na tendama na kojem stoji: „Područje Staroga Grada oko Staroga Mosta u Mostaru“. Uz taj, pravopisno nepravilan i zbunjujući naziv dijela grada, nalazi se grb Mostara i isti natpis je i na engleskom jeziku, što možete pogledati u našoj galeriji.

Na Starom mostu, ali i na Španskom trgu zatekli smo aktiviste koji su svojom kampanjom pozivali Mostarce da izađu sutra na birališta.

Izbori , koji će u najvećem gradu na Neretvi biti održani nakon 12 godina, bili su i nezaobilazna tema građana ,koji su uz kafu i uz obilje sunca uživali u mostarskim baštama.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.