GO NAŠE STRANKE MOSTAR

Podrška zdravstvenim radnicima u HNK: Ministar Opsenica mora podnijeti ostavku

Njegovo ignorisanje pa i nipodaštavanje zahtjeva sindikata zdravstvenih radnika u vrijeme pandemije predstavlja ozbiljno ugrožavanje javnog zdravlja i sigurnosti građana, navodi se u saopćenju

Osudili napade na zdravstvene radnike. M. Smajkić

N. Aj.

25.1.2021

Gradski odbor Naše stranke u Mostaru uputio je podršku zdravstvenim radnicima koji su danas demonstrirali u HNK te osudio napade na njih. 

- Naša stranka podržava zahtjeve zdravstvenih radnika i najstrožije osuđuje napade na njih, kao i nerad i pasivnost Vlade HNK. Fizički napad na zdravstvene radnike smatrat ćemo političkim pritiskom, a napadače stranačkim milicijama ako se pod hitno svi ne privedu pravdi. 

Također, tražimo ostavku Gorana Opsenice, ministra zdravstva u HNK. Ministar Opsenica otkako je stupio na funkciju isključio izaziva skandale. Njegovo ignorisanje pa i nipodaštavanje zahtjeva sindikata zdravstvenih radnika u vrijeme pandemije predstavlja ozbiljno ugrožavanje javnog zdravlja i sigurnosti građana. Zahtjevi koje su zdravstveni radnici postavili pred Vladu su realni i predstavljaju minimum ispod kojeg se uslovi rada i života zdravstvenih radnika ne mogu smatrati dostojanstvenim - saopćili su iz Naše stranke Mostar.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.