SVEČANOSTI

Otvoren rekonstriran Kulturni centar Mostar-Sjever

Kultura kao bitno obilježje stanovnika mostarskog područja Bijelo Polje, bila je aktivno zastupljena još od 1946. godine kada je izgrađen tadašnji „Društveni dom“

Sa svečanog otvorenja. Fena

Fena

28.2.2021

Uz prisustvo zvanica i gostiju iz javnog, političkog i kulturnog života Mostara, Hercegovačko-neretvasnke župnaije i BiH rekonstruirani objekt J.U.Kulturni centar Mostar–Sjever, presijecanjem vrpce svečano su otvorili Edin Mušić, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne Skupštine BiH, Rašid Hadžović, županijski ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK i Edin Mujan, direktor J.U. Kulturnog centra Mostar - Sjever.

Kultura kao bitno obilježje stanovnika mostarskog područja Bijelo Polje, bila je aktivno zastupljena još od 1946. godine kada je izgrađen tadašnji „Društveni dom“. Kroz dugi period ovaj objekt je bio izraz potrebe ovdašnjih ljudi, centar kulturnih, zabavnih i drugih društvenih aktivnosti, priopćili su organizatori.

Nekadašnjem direktoru ovog kulturnog centra i jednom od istaknutijih političkih predstavnika Mostara, Muratu Ćoriću na početku manifestacije uručena je zahvalnica za dugogodišnji doprinos i nesebični angažman.

Ćorić je u obraćanju ukazao na značaj ove kulturne ustanove i zahvalio se svima koji su u ovako teškim vremenima imali viziju, želju i znanje da obnove Centar za kulturu u Potocima.  

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.