SAOPĆENJE

SDP: Građani Mostara će gledati foteljaško i budžetsko pozicioniranje vodećih kadrova SDA i HDZ

Smatraju kako se nažalost potvrdila kao istinita njihova teza da je kandidatura Zlatka Guzina samo alibi za rukovodstvo mostarske SDA za raspodjelu kolača sa svojim starim partnerima

A. K.

SDP o raspodjeli vlasti u Mostaru

Foto: SDP


Gradski odbor SDP BiH Mostar pozdravlja odluku većine SDA-HDZ da obznane sve elemente svoga predizbornog dogovora, navodi se u saopćenju ove stranke.

- Raspodjelom mjesta u gradskim komisijama i odborima postalo je jasno da je Salem Marić, predsjednik mostarske SDA, ostvario sve svoje lične političke ciljeve - kazali su iz SDP-a te mu spočitali to što je osim pozicije predsjedavajućeg Gradskog vijeća izabran i na čelo Odbora za urbanizam, građenje i zaštitu okoline.

Pripremljen dogovor

- Salem Marić je odustajanjem od mandata u Parlamentu FBiH taj potez potpuno rasvijetlio kao čin motiviran unaprijed pripremljenim dogovorom sa HDZ-om. Sigurni smo da ćemo u nadolazećem periodu svjedočiti novim građevinskim pothvatima većine SDA HDZ, a radovati se mogu i njihovi tradicionalni pobjednici svih gradskih tendera za građenje i stranački tajkuni - kazali su.

Smatraju kako se nažalost potvrdila kao istinita njihova teza da je kandidatura Zlatka Guzina samo alibi za rukovodstvo mostarske SDA za raspodjelu kolača sa svojim starim partnerima.

 - Indikativno je da Zlatko Guzin nije izabran na čelu nijedne komisije ili odbora, dok je Salem Marić predsjedavajući Gradskog vijeća, a nalazi se na čelu jednog od najvažnijih odbora - zaključak je SDP-a.

Projekti će čekati bolja vremena

Dodaju da je posebno zanimljivo da su rukovodećim funkcijama odbora i komisija nagrađeni svi akteri izborne krađe, gdje je SDA još jednom pokazala kojim se principima vode u svom radu.

Pomenuli su i HDZ kazavši da i oni mogu biti jednako zadovoljni komisijama i odborima koje su dobili, posebno činjenicom da upravljaju gradskim finansijama, "što im SDA već tradicionalnu prepušta na svim razinama vlasti".

- Žao nam je što se već pokazalo da će građani Mostara u iduće četiri godine nastaviti gledati foteljaško i budžetsko pozicioniranje vodećih kadrova SDA i HDZ i njihovih uskih krugova, dok će projekti od interesa za Mostar očito čekati neka bolja vremena -  stoji u saopćenju SDP-a o raspodjeli vlasti u Mostaru.

Više o:

SDP HNK SDA HDZ Mostar
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na