SAOPĆENJE

SDP: Građani Mostara će gledati foteljaško i budžetsko pozicioniranje vodećih kadrova SDA i HDZ

Smatraju kako se nažalost potvrdila kao istinita njihova teza da je kandidatura Zlatka Guzina samo alibi za rukovodstvo mostarske SDA za raspodjelu kolača sa svojim starim partnerima

SDP o raspodjeli vlasti u Mostaru. SDP

A. K.

4.3.2021

Gradski odbor SDP BiH Mostar pozdravlja odluku većine SDA-HDZ da obznane sve elemente svoga predizbornog dogovora, navodi se u saopćenju ove stranke.

- Raspodjelom mjesta u gradskim komisijama i odborima postalo je jasno da je Salem Marić, predsjednik mostarske SDA, ostvario sve svoje lične političke ciljeve - kazali su iz SDP-a te mu spočitali to što je osim pozicije predsjedavajućeg Gradskog vijeća izabran i na čelo Odbora za urbanizam, građenje i zaštitu okoline.

Pripremljen dogovor

- Salem Marić je odustajanjem od mandata u Parlamentu FBiH taj potez potpuno rasvijetlio kao čin motiviran unaprijed pripremljenim dogovorom sa HDZ-om. Sigurni smo da ćemo u nadolazećem periodu svjedočiti novim građevinskim pothvatima većine SDA HDZ, a radovati se mogu i njihovi tradicionalni pobjednici svih gradskih tendera za građenje i stranački tajkuni - kazali su.

Smatraju kako se nažalost potvrdila kao istinita njihova teza da je kandidatura Zlatka Guzina samo alibi za rukovodstvo mostarske SDA za raspodjelu kolača sa svojim starim partnerima.

 - Indikativno je da Zlatko Guzin nije izabran na čelu nijedne komisije ili odbora, dok je Salem Marić predsjedavajući Gradskog vijeća, a nalazi se na čelu jednog od najvažnijih odbora - zaključak je SDP-a.


Projekti će čekati bolja vremena

Dodaju da je posebno zanimljivo da su rukovodećim funkcijama odbora i komisija nagrađeni svi akteri izborne krađe, gdje je SDA još jednom pokazala kojim se principima vode u svom radu.

Pomenuli su i HDZ kazavši da i oni mogu biti jednako zadovoljni komisijama i odborima koje su dobili, posebno činjenicom da upravljaju gradskim finansijama, "što im SDA već tradicionalnu prepušta na svim razinama vlasti".

- Žao nam je što se već pokazalo da će građani Mostara u iduće četiri godine nastaviti gledati foteljaško i budžetsko pozicioniranje vodećih kadrova SDA i HDZ i njihovih uskih krugova, dok će projekti od interesa za Mostar očito čekati neka bolja vremena -  stoji u saopćenju SDP-a o raspodjeli vlasti u Mostaru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.