PROJEKTI

Izgradnja olimpijskog bazena u Mostaru koštala bi 12 miliona KM

Objekt bi se gradio na području Južnog logora uz Neretvu

M.Sm.

Urađen idejni projekt

Foto: Avaz


U Zavodu za prostorno uređenje Grada Mostara danas je predstavljen idejni projekt izgradnje olimpijskog bazena.Zbog činjenice da Mostar od 2012.godine nije imao Gradsko vijeće, projekt, koji je urađen u međuvremenu javnosti nije bio predstavljen.

Zbog uspjeha mlade mostarske plivačice Lane Pudar, koja je sa svojim ocem Veliborom, trenerima i čelnicima Sportskog saveza, prisustvovala ovom događaju te sve glasnijih zahtjeva da je Mostaru, zbog njegovih plivačkih talenata, među kojima je i Amina Kajtaz, neophodan olimpijski bazen, u Zavodu su odlučili predstaviti ovaj projekt.

Prema riječima Salema Bubala, direktora Zavoda, izgradnja bazena je predviđena na prostoru Južnog logora, uz Neretvu, a prema dosadašnjim izračunima, koštao bi 12 miliona maraka.

  • Idejni projekt

    Idejni projekt

    Foto: Avaz


-Regulacionim planom Južnog logora, upravo, je predviđen takav projekt i nema nikakvih prepreka za ishodovanje neophodnih dozvola. Ovo je pravi trenutak za realizaciju ove ideje i, praktično, u ovom slučaju struka traži od politike da reaguje. Imamo Gradsko vijeće , što je prvi preduvjet da otpočne realizacija ovog projekta.

Prema idejnom projektu, predviđeno je da bazen ima brojne druge sadržaje, poput restorana, poslovnih prostora, ali i svih drugih koji bi upotpunili ponudu ovog sportskog objekta.

-Takav objekt je, definitivno, potreban našem gradu, u to smo se uvjerili svi, pogotovo, nakon uspjeha naše Lane, kojoj, zaista, čestitam na postignutom rezultatu i na koju smo svi ponosni, kao i na našu Aminu, koja je svoj plivački put nastavila u Zagrebu. Nema potrebe da naša djeca idu odavde u druge gradove. Oni su zaslužili da imaju olimpijski bazen-istaknuo je Bubalo.

  • S predstavljanja projekta

    S predstavljanja projekta

    Foto: Avaz


Prema idejnom projektu, predviđeno je da bazen ima brojne druge sadržaje, poput restorana, poslovnih prostora, ali i svih drugih koji bi upotpunili ponudu ovog sportskog objekta.

-Takav objekt je, definitivno, potreban našem gradu, u to smo se uvjerili svi, pogotovo, nakon uspjeha naše Lane, kojoj, zaista, čestitam na postignutom rezultatu i na koju smo svi ponosni, kao i na našu Aminu, koja je svoj plivački put nastavila u Zagrebu. Nema potrebe da naša djeca idu odavde u druge gradove. Oni su zaslužili da imaju olimpijski bazen - istaknuo je Bubalo.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na