OBILJEŽAVANJA

Prošlo je 639 godina od prvog pisanog zapisa o postojanju grada na Neretvi

Održano evropsko finale omladinskog turnira „Cha mpions trophy“ te ozvaničen početak radova na uređenju dječijih igrališta

Piše: S. Džajić

19.6.2021

Uređenjem dječijih igrališta najmlađi će dobiti prostor za igru. S. DŽAJIĆ

Manifestacija „Dani općine Konjic“, kojom su ove godine obilježeni 16. juni, Dan općine, ali i 639. godišnjica prvog pisanog zapisa o postojanju ovog grada na Neretvi, završena je jučer prijemom učenika generacije osnovnih i srednje škole, kao i nagrađenih đaka i mentora na kantonalnim, federalnim i državnim takmičenjima kod načelnika općine Konjic Osmana Ćatića.



Uručene nagrade

Program obilježavanja „Dana općine Konjic“ ove godine bio je u potpunosti posvećen djeci i mladima. Počeo je održavanjem evropskog finala omladinskog turnira „Champions trophy“ za dječake, zatim je ozvaničen početak radova na uređenju dječijih igrališta u gradu kako bi se najmlađima stvorili bolji uvjeti za igru i druženje.

Uručene su i nagrade Elektrotehničkoj školi zbog uspjeha na robotičkom takmičenju, a za mlade buduće fudbalere otvoren je i pomoćni stadion FK Igman. Također je održan koncert violinista Osnovne muzičke škole „Rezonanca“.

Načelnik Osman Ćatić, koji je na ovu dužnost stupio prije pola godine, u svom radu posebnu pažnju posvećuje djeci i mladima, ali i svim drugim sferama života koje su od značaja za lokalnu zajednicu.

Problemi građana

- Trudio sam se da dođem i do najudaljenijih sela kako bih se na najbolji način upoznao sa stanjem na terenu. Prisustvovao sam skoro svim javnim raspravama o budžetu, kako bih čuo probleme građana i kako bismo zajedno došli do najboljih rješenja. U narednom periodu radit ćemo na infrastrukturi, politici zapošljavanja, pomoći socijalnim kategorijama, prije svega porodiljama - ističe Ćatić.


S prijema učenika generacije kod općinskog načelnika. S. DŽAJIĆ

Pomoć mladim bračnim parovima

- Pomoći ćemo i mladim bračnim parovima kroz medicinski potpomognutu oplodnju, a u planu su i projekti razvoja turizma i rješavanja problematike parkirališta. Nastojat ćemo da predanim radom stvorimo bolji ambijent za život naših građana - kazao je Ćatić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.