DONACIJE

Od OSCE-a 35 laptopa za mostarske vijećnike

Opremu uručila šefica Misije OSCE-a u BiH, Ketlin Kavalec

Danas u Gradskoj vijećnici: Uručena vrijedna oprema. M.Smajkić

Piše: M. Sm.

7.10.2021

Šefica Misije OSCE-a u BiH Ketlin Kavalec (Kathleen) danas je  uručila novu tehnološku opremu gradskim vijećnicima i stručnoj službi Gradskog vijeća Mostara.

Riječ je o projektu podrške OSCE-a Gradskom vijeću Mostara, u okviru kojeg je za svakog vijećnika od njih 35 namijenjen po laptop, kao i za tajnicu GV-a,dok će stručna služba dobiti  računare, a s ciljem efikasnijeg rada s tehnološkim normativima današnjice kako je to i rečeno na ceremoniji uručenja u Gradskoj vijećnici.

-Jako nam je drago što su se izbori u Mostaru održali prošle godine i što Grad ima novo Vijeće , gradonačelnika i novu energiju, a mi smo ovom malom, ali, nadam se, značajnom donacijom htjeli dati podršku tom procesu poboljšanja situacije u Mostaru. Znamo da građani očekuju da  se krene naprijed, da Grad počne funckionisati tako da smatramo i da je ovo doprinos ka tome, odnosno, efikasnijeg rada svih gradskih službi - izjavila je Kavalec.

Kavalec: Poboljšanje situacije. M.Smajkić

Predsjedavajući GV-a Salem Marić , kao i gradonačelnik, Mario Kordić zahvalili su se ambasadorici Kavalec na donaciji, poručivši da je cilj imati što efikasniju i transparentniju zakonodavnu i izvršnu vlast u Mostaru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.