KONJIC

Pomoć Općoj bolnici i Domu zdravlja: Udruženja žena osigurala medicinsku opremu

Ukupna vrijednost donacije iznosi 2.500 maraka, kaže Halilović

S uručenja donacije: Pomoć za zdravstvene ustanove. AVAZ

Piše: S. Dž.

11.10.2021

Udruženja “Žena za ženu” iz Konjica i “Most” iz Jablanice donirala su Općoj bolnici i Domu zdravlja u Konjicu odijela za hiruršku salu i trijažu te posteljine, pregače i kaljače od posebnih materijala koji garantiraju dugovječnost uz pravilno održavanje.

Donacija je realizirana u sklopu projekta koji je imao za cilj ekonomsko osnaživanje žena za pokretanje mikrobiznisa kroz ženska udruženja, a koji su podržale njemačka organizacija „Help“, organizacija „Nodas“ i Općina Konjic.

- Ovo je naša peta donacija zdravstvenim ustanovama u Konjicu i jedna je od najvrednijih dosad. Ukupna vrijednost opreme koju je uručilo naše udruženje iznosi 2.500 maraka, s tim što je Udruženje žena “Most” doniralo 20 medicinskih odijela i 25 mantila za trijažne kontejnere - kazala je Lejla Halilović, predsjednica Udruženja “Žena za ženu” Konjic.

Jasminka Brkan-Hrvačić, direktorica Doma zdravlja, i Dženan Lepara, direktor Opće bolnice, zahvalili su udruženjima žena na uručenoj donaciji, kazavši da je svaka pomoć dobro došla medicinskim ustanovama u vremenu pandemije koronavirusa.

Almin Adžović, direktor njemačke organizacije „Help“, kazao je da su oba udruženja žena podržali sa po 5.000 KM. Oni su sredstva iskoristili za nabavku repromaterijala i šivaćih mašina.

- Zbog pandemije ukazala se potreba za medicinskom opremom, tako da su članice udruženja odlučile da šivenjem posteljine, pregača, kaljača, odijela i ostale opreme pomognu zdravstvenim ustanovama - kazao je Adžović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.