ODRŽAN SASTANAK

Grad Mostar korak bliže realizaciji projekta odlagališta Uborak

U četvrtak je održan kick-off sastanak s EBRD-om, kao prvi inicijalni sastanak u aplikaciji za dobivanje kredita

Sa sastanka predstavnika Grada Mostara i EBRD-a. Grad Mostar

Fena

15.4.2022

Predstavnici Grada Mostara i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) održali su u četvrtak prvi inicijalni sastanak u procesu aplikacije za dobivanje kredita za sanaciju odlagališta komunalnog otpada Uborak – Buđevci.

Grad Mostar i EBRD u martu su potpisali zajednički sporazum koji obećava finansijsku i strategijsku partnersku pomoć u rješavanju JP Deponija i stvaranju „zelenog Mostara”.

Na posljednjoj sjednici Federalna vlada podržala je i inicijativu da se kreditnim zaduženjem kod EBRD-a osiguraju sredstva za realizaciju projekta "Implementacija plana prilagođavanja regionalne deponije Uborak - Buđevci" u iznosu do 5.000.000 eura.

Prihvativši informaciju o kreditu EBRD-a kao osnovu za vođenje pregovora, Vlada je zadužila Federalno ministarstvo financija i Grad Mostar da u tim za pregovore o kreditu imenuju svoje ovlaštene predstavnike.

Tim povodom u četvrtak je održan kick-off sastanak, kao prvi inicijalni sastanak u aplikaciji za dobivanje kredita, a njegov cilj bio je uraditi dubinsku analizu projekta po pitanju okoliša, tehničkih elemenata projekta i društvenih pitanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.