KANTON 10

LIVNO Realizovan projekat "Život u vjeri"

Predavanje paroha Željka Đurice

Ale Kamber

21.5.2016

Posljednje predavanje u organizaciji livanjskog OMS-a, grupi mladih održao je livanjski paroh Željko Đurica. Predavanje je održano u sklopu projekta "Život u vjeri", a uz paroha Đuricu, kao predavači su na ranijim predavanjima sudjelovali i vjeroučitelj Edin ef.Jašarević i fra Josip Jukić.

I ovo predavanje održano je uz podršku MRV BiH i CRS. Prije samog početka predavanja mladi iz sve tri konfesije su izrazili želju za češćim međureligijskim druženjima.

Paroh Đurica je predavanje započeo sugestijom mladima da razmišljaju pozitivno i da izbjegavaju negativnosti u svakodnevnom životu, savjetujući ih da se ne prepuštaju ljutnji, te da  i kada su ljuti da izbjegavaju konflikte, podsjetivši ih kako u Svetom Pismu stoji da je gnjev jedan od sedam smrtnih grijeha.

Savjetovao je da biraju čime će se baviti u životu, te kako bi bilo dobro da to i vole, te da u tome steknu znanje. Istakao je da uprkos situaciji u društvu treba da se bore za sebe, da ne krive druge, da se suočavaju sa problemima, da prihvate greške koje se događaju i iz njih nešto nauče. Mladi su bili aktivno uključeni, te su cijelo vrijeme komentirali predavanje, a na kraju su i pitali kada je sljedeće.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.