KANTON 10

LIVNO Prva pričest za 103 djece

U crkvi na Gorici

Ale Kamber

30.5.2016

U livanjskoj crkvi na Gorici jučer je obavljena Prva sveta pričest za 103 djece, od čega za 49 djevojčica i 54 dječaka koje su pripremali njihovi vjeroučitelji fra Emanuel Radić i sestra Željka Lukač.

Svečano misno slavlje je predvodio župni vikar fra Emanuel Radić, a u koncelebraciji su bili župnik fra Vinko Sičaja, župni vikari fra Ivan Tučić i fra Josip Jukić, te gorički samostanski vikar fra Tvrtko Vrdoljak.

Na početku misnog slavlja župnik fra Vinko pozdravio je prvopričesnike, njihove roditelje, rodbinu, te ostale prisutne. Svečanost je upotpunio i livanjski župni zbor pod vodstvom sestre Julijane Đaković.

Fra Emanuel je u propovijedi poželio prvopričesnicima "da budu ono što jesu, jer ih Isus voli upravo takve kakvi jesu",  te ih podsjetio "da nikada nisu sami, jer je uvijek uz njih Isus Krist".

Prvopričesnici su nakon propovijedi upalili svoje svijeće i obnovili svoja krsna obećanja koja su za njih njihovi roditelji i kumovi izrekli na krštenju, nakon čega je uslijedio čin pričešćivanja.

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.