KANTON 10

LIVNO Vrijedna donacija Rotary Kluba ginekološkom odjeljenju

Porođajni sto i ultrazvučni CTG aparat

A. Kamber

9.6.2016

Ginekološko odjeljenje Kantonalne bolnice u Livnu od 7. juna 2016.godine je bogatije za jedan novi i moderni porođajni sto, te za jedan ultrazvučni CTG aparat koji im je nedostajao i kojeg su morali po potrebi posuđivati sa drugih odjeljenja kako bi pratili rad srca ploda i bebe prilikom porođaja.

"Ova vrijedna donacija djelo je Rotary Kluba Sarajevo u saradnji sa Rotary Klubom Korneburg iz Austrije i dobro nam je došla. Od sada će puno lakše biti obavljati porođaje jer se sto može prilagoditi situaciji i položaju porodilje. Radi se o skupoj opremi i jednom od najmodernijih koji se koriste. U kombuinaciji sa ultrazvučnim CTG aparatom porođaji će biti znatno olakšani“, kazao je šef ginekološko-porođajnog odjeljenja dr.Dražen Vrdoljak.

novi-porodjajni-sto

Novi porođajni sto

On se zahvalio na donaciji, ističući da su zadovoljni uređenjem porodilišta, ali da im i dalje nedostaje moderne opreme koja je skupa i koju sami ne mogu nabavit:

"Rak rana nam je i dalje nedostatak transportnog inkubatora za bebe rođene prije vremena koje moramo transportirati do Mostara ili Splita, a da se ne bi pothladije ovaj inkubaror je neophodan. I oni su skupi. Kreću se od 20.000 do 40.000 KM i mi bismo bili zadovoljni i nekim jeftinijim samo da ga imamo“, dodao je Vrdoljak.

dr-drazen-vrdoljak-vrijedna-donacija-ginekoloskom-odjeljenju

Dr. Dražen Vrdoljak- vrijedna donacija ginekološkom odjeljenju

Uručenje navedene donacije livanjskoj bolnici obavio je tajnik Rotary Kluba Sarajevo, dr. Igor Kurjak koji je kazao da su ovoga puta donaciju uručili i bolnici u Konjicu, te da se nada da će i dalje ova humanitarna organizacija, koja djeluje od 1930.godine i koja je obnovila svoj rad u BiH prije 15 godina,  biti na usluzi cijeloj BiH , ali i livanjskoj bolnici ili drugoj livanjskoj ustanovi humanitarnog značaja.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.