KANTON 10

TOMISLAVGRAD Obilježen dan općine

Održana svečana sjednica i dodjela javnih priznanja

Autor:A. KAMBER

8.7.2016

Općina Tomislavgrad je obilježila 8. juli, Dan općine. Tim povodom održana je svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su uz predstavnike općine i Livanjskog kantona  prisustvovali predstavnici  Pleternice, Trilja, Jajca, Posušja, Kupresa, Šestanovca,  Hrvatskoga sabora i Grada Zagreba, predstavnici Katoličke Crkve i islamske vjerske zajednice, te lokalni privrednici  i predstavnici javnih preduzeća i ustanova.

Osvrt na proteklo razdoblje uputio je predsjednik OV Mate Kelava, izrazivši želju da se na jednoj od idućih sjednica donese odluka o prostornom uređenju općine, a ujedno je najavio povlačenje iz političkoga života. Načelnik općine Ivan Vukadin je kazao je da je posljednjih godina naglasak na projektima izgradnje vodovoda i kanalizacije koji se intenzivno rade, a istaknuo je da općini nedostaju sklad i zajedništvo kada je riječ o napretku na dobrobit naroda kako bi mu se vratio tradicionalni optimizam te je pozvao sve da pokažu znanje i spremnost na djelu.

Čestitke za Dan općine i riječi podrške općini Tomislavgrad su uputili načelnica grada Pleternice Antonija Jozić i zastupnik u hrvatskom Saboru Petar Škorić. Tokom svečane sjednice OV dodijeljena su i javna priznanja općine duvanjskom akademskom kiparu Iliji Skočibušiću, te posthumno kompozitoru Mati Sušiloviću i župniku župe Roško Polje fra Marku Jukiću. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.