KANTON 10

LIVNO Svečano obilježena godišnjica formiranja "Patriotske lige"

U organizaciji Udruženja boraca

Fena

20.8.2016

U organizaciji Udruženja boraca "Patriotske lige" održana je svečana akademija povodom godišnjice formiranja "Patriotske lige" u Livnu.

Svečanost i su prisustvovali predstavnici Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno – oslobodilačkog rata, Patriotske lige BiH, kantonalnih i regionalnih saveza BiH, političkog, javnog, vjerskog i kulturnog života Livna, kantona, susjednih općina i Federacije  Bosne i Hercegovine.

Na svečanosti su govorili Sead Hadžijahić, predsjednik Kantonalnog odbora SDA Livanjskog kantona, Mujo Sitnić, predsjednik Udruženja boraca Patriotske lige Livno, prof. dr. Salih Kulenović, predsjednik Patriotske lige Bosne i Hercegovine i dr. Salko Bukvarević, ministar Ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno – oslobodilačkog rata Federacije BiH.

Kulenović je prisutne upoznao sa dosadašnjim rezultatima u regulisanja prava pripadnika Patriotske lige BiH, kao i najavu narednih aktivnosti.

Ministar  Bukvarević detaljno je prisutne pripadnike boračkih udruženja upoznao o aktivnostima pripremljenim cjelovitim zakonskim rješenjima boračke populacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.