KANTON 10

MIZ LIVNO Počela nova mektebska godina

Učenici se odazvali u velikom broju

Ale Kamber

12.9.2016

MIZ Livno je u proteklu subotu priredio poseban program za sve polaznike mekteba kao dobrodošlicu u novu mektebsku godinu.

Učenici su se odazvali u velikom broju, a posebno najmlađi, što je, kako  ističu u MIZ Livno, pokazatelj da mladi, a posebno najmlađi, vole mekteb.

Imami i muallime priredili su za njih program dobrodošlice, predavanje i priredbu, te prezentaciju slika sa događaja i aktivnosti u kojima su učestvovali prethodnih godina. MIZ Livno je poželio polaznicima mekteba sretan početak nove školske i mektebske godine, uz želju  da i u ovoj godini steknu mnogo znanja, mudrosti i novih iskustava.

MIZ Livno: Izvanredni uslovi za mektebsku nastavu

Podsjećamo, već godinama preko 95% muslimanske djece u Livnu pohađa vjeronauku u školama, a veliki broj njih i mektebsku nastavu. Za mektebsku nastavu i druge aktivnosti u sklopu MIZ Livno postoje izvanredni uslovi, među najboljima i BiH.

Imaju dovoljno dobro uređenih i s tehničkog aspekta najsavremenije opremljenih prostorija s centralnim grijanjem, te obrazovane imame i mualime. Uz mektebsku nastavu priređuju se i predavanja za različite uzraste, a postoji i besplatan kurs arapskog i engleskog jezika za sve koji žele.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.