KANTON 10

Livnjaci pobjednici Međunarodnog festivala harmonike u Slavonskom Brodu

Novi uspjeh HKUD Dinara

Ale Kamber

27.11.2016

Livanjsko HKUD Dinara nastavlja nizati uspjehe. Naime, pobjednici su i ovogodišnjeg, sedmog Međunarodnog festivala harmonike "Bela pl. Panthy", održanog protekla dva dana u Slavonskom Brodu, u organizaciji istoimenog Brodskog harmonikaškog orkestra.

Ove se godine natjecalo više od stotinu harmonikaša iz Hrvatske i nekoliko drugih zemalja, među kojima i Livnjaci koji su proglašeni najboljim u kategoriji komornih sastava i orkestara. Nakon takmičarskog  dijela, u koncertnoj dvorani Ivana Brlić Mažuranić održana je projekcija dokumentarnog filma Harmonikaška rapsodija.

Radi se o filmu autorice Sandre Buljan, stalne saradnice BHO i novinarke s Radio Slavonije, koji je premijerno  prikazan u julu, uz pedesetu godišnjicu Brodskog harmonikaškog orkestra, a prikazuje njegov  rad i djelovanje osnivača i dugogodišnjeg voditelja orkestra, Bele plemenitog Panthyja, od samog osnivanja 1966. godine, do danas, piše Brodportal.hr.

Za kraj sedmog Međunarodnog festivala harmonike Bela pl. Panthy, održan je završni koncert nagrađenih solista, komornih sastava i orkestara. Livnjaka, pak, što se tiče, ovo im nije prva pobjeda u Slavonskom Brodu i samo je jedna u nizu pobjeda koje ostvaruju posljednjih godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.