KANTON 10

Tomislavgrad: Dom zdravlja dobio novi ultrazvučni aparat

Vrijedna donacija Turske vojne misije u BiH

Ale Kamber

19.12.2016

Dom zdravlja Tomislavgrad dobio je novi ultrazvučni aparat. Radi se o vrijednoj donaciji koju je duvanjskom  Domu zdravlja darovala Turska vojna misija u BiH.

Svečana primopredaja ultrazvuka kojoj će, uz uposlenike DZ i predstavnike općinske i kantonalne vlasti, prisustvovati i nekoliko oficira i podoficira Turske vojne misije, predvođene pukovnikom Tajyfunom Çelikom, planirana je za sutra u 15 sati.

Kako su za Radio Tomislavgrad kazali u Domu zdravlja, novi ultrazvučni aparat će biti na raspolaganju svim liječnicima koji rade ultrazvučnu dijagnostiku, a posebno specijalistici radiologije dr. Aglaliji Ćavar u čijoj je ordinaciji uređaj i smješten. Inače, ovaj će novi aparat služiti za ultrazvučni pregled abdomena i krvnih žila, s tim da je na njemu ostavljena mogućnost ugradnje ginekološke i kardiološke sonde.

Doda li se tome da bi DZ Tomislavgrad, zahvaljujući projektu koji je prošao na natječaju Vlade Hrvatske, uskoro trebao dobiti i vrijednu endoskopsku opremu, to bi uz već postojeću dijagnostiku, pacijentima usluge podiglo na visoki nivo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.