KANTON 10

Čović posjetio Tomislavgrad, Kupres i Livno

Predsjednik HDZ BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH

Ale Kamber

19.12.2016

Predsjednik HDZ BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i zamjenica predsjednika Zastupničkog doma PS BiH Borjana Krišto i predsjednik ŽO HDZ-a BiH Livno i ministar poljoprivrede u Vladi LK  Ivica Brešić, posjetili su danas Tomislavgrad, Kupres i Livno.

Na sastancima su analizirani rad i aktivnosti općinskih odbora HDZBiH, te je razgovarano o stanju na području općina LK s osvrtom na lokalne izbore.

Načelnik Općine Tomislavgrad Ivan Vukadin upoznao je prisutne o stanju i aktualnoj situaciji u općini Tomislavgrad. Naglasak je bio na projektima važnim za ovu lokalnu sredinu i koji će nastojati realizirati u ovom mandatu.

Na Kupresu je Čović održao sastanak s predsjednikom OO HDZ BiH Ivanom Ivićem i članovima OOHDZBiH. Na sastanku je razgovarano o trenutnom stanju u općinskom odboru, općini, kao i svim projektima koji se vežu uz ovu općinu.

S načelnikom Milanom Raštegorcem (HDZ 1990) nije se sastao jer se radilo o stranačkoj posjeti. Domaćin sastanka u Livnu bio je predsjednik OO HDZ BiH Livno, Darinko Mihaljević, inače aktuelni ministar MUP-a K10.

Kako prenosi livanjska HDZ BiH, Čović je kazao da ove općine u odnosu na više nivoe vlasti ne smiju ostati u sjeni.

Preporučio je dostavljanje projekata iz ovih općina koje će podržati na višim nivoima prilikom njihovog uvrštavanja u budžete viših nivoa vlasti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.