KANTON 10

Livno: Otvoren Ginekološki dispanzer

U sklopu Doma zdravlja

A. Kamber

21.2.2017

U sklopu Doma zdravlja Livno danas je otvoren Ginekološki dispanzer. Osim medicinskog osoblja, svečanosti su prisustvovali i predsjednik Vlade Livanjskog kantona Draško Dalić, te predstavnici drugih institucija i medija.

otvoren-ginekoloski-dispanzer

- Danas otvaramo Ginekološki dispanzer nakon dugo vremena. S obzirom na to da smo tri godine bili u neuvjetnoj prostoriji od osam kvadrata, naše žene dobile su jako puno s ovim prostorom. Dispanzer je prošle godine pružio 48.000 usluga za 9.550 pacijentica. S obzirom na navedeno, jasno je u kakvim su uvjetima djelatnici morali raditi dok je to danas jedna sasvim nova priča i mislim da će i pacijenti i djelatnici biti zadovoljni. Sredstva za renoviranje prostorija dobili smo od Federalnog ministarstva zdravstva u sklopu renoviranja obiteljske medicine prije tri godine. Ostala sredstva smo dobili od Vlade LK u iznosu od 7.000 KM za nabavu ginekološke stolice - kazala je direktorica Doma zdravlja Ljiljana Mladina.

Prema riječima predsjednika Vlade LK Draška Dalića, Vlada LK je i u prošlom periodu pomagala zdravstvene ustanove na prostoru kantona, stoga nema razloga da to ne bude i u budućnosti.

otvoren-ginekoloski-dispanzer-u-livnu

- Svima nama koji živimo na ovim prostoru stalo je da imamo što kvalitetniju zdravstvenu uslugu i infrastrukturu kako za pacijente, tako i za djelatnike u ustanovama - kazao je Dalić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.