KANTON 10

HDZ 1990 traži raspravu o povjerenju ministru Darinku Mihaljeviću

HDZ 1990 traži rasparvu o povjernjeu ministru Darinku Mihaljeviću

Ale Kamber

4.11.2017

Predsjednik kluba zastupnika HDZ 1990 u Skupštini Livanjskog kantona, dr Nediljko Rimac je u petak uputio zahtjev Skupštini LK za dopunu dnevnog reda sjednice zakazane za ponedjeljak, 06.11.2017.godine. 

U zahtjevu se traži da se u dnevni red uvrsti i rasprava o povjerenju aktuelnom ministru MUP-a K.10 (Livanjskog), Darinku Mihaljeviću, kojeg su mediji i javnost prozvali više puta zbog činjenice da mu je troje djece studenata dobilo stipendije Republike Hrvatske, ali u kategoriji socijalno ugroženih porodica! 

Neki mediji su kasnije pisali da je Mihaljević vratio novac Hrvatskoj, ali ga to, po ocjeni javnosti i dijela političara, ne oslobađa odgovornosti. 

- Postoji sumnja da je u natječajnoj proceduri za dodjelu stipendija djeci ministra Mihaljevića došlo do određenih nepravilnosti kao i moguće zloupotrebe čime je nanesena nepopravljiva šteta ugledu institucija HBŽ-a, kao i ugledu svakog Hrvata iz BiH pred institucijama i javnošću RH - navodi se u obrazloženju zahtjeva za dopunom dnevnog reda Skupštine, te dodaje ''da HDZ 1990 očekuje da u interesu institucija i građana LK Skupština treba hitno djelovati i raspraviti sve aspekte nevedenog problema u okviru predložene tačke dnevnog reda''.

Zahtjev za dopunu dnevnog reda podnešen je u skladu sa Poslovnikom Skupštine, a šta će odlučiti Kolegij ostaje da se vidi. U svakom slučaju, naredna sjednica Skupštine mogla bi biti zanimljiva po tom pitanju, da se vidi ko koga i zbog čega štiti, kao i da se vidi istinska opozicija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.