KANTON 10

Skupština LK: Deklaracija hrvatskih zastupnika nije dobila podršku, upućena na ocjenu ustavnosti

Ale Kamber

29.1.2018

U Tomislavgradu je danas održana 28. sjednica Skupštine LK na kojoj je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o šumama LK preinačen u formu Nacrta, o kojem je i raspravljano.

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima i namještenicima LK je povučen.

Usvojeni su i prijedlog Odluke o dječijem doplatku, Prijedlog finansijskog plana Kantonalnog zavoda za zapošljavanje, te Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmjeni i dopunama Statuta Kantonalne bolnice.

Žučnu raspravu izazvao je Prijedlog deklaracije vezano za političku situaciju, hašku presudu šestorci HVO-a, za Izborni zakon i zahtjeve za izbacivanjem prefiksa "hrvatski" u nazivu JP i ustanova na području FBiH.

Pošto navedena deklaracija nije dobila podršku sva tri nacionalna kluba (Bošnjaci protiv, Srbi suzdržani), ona će biti upućena na ocjenu ustavnosti na Ustavnom sudu FBiH.

Razmatrana su i zastupnička pitanja, dok prijedlog HDZ-a 1990 o dopuni dnevnog reda raspravom o neusvajanju izvještaja komisije o provedenom postupku odabira korisnika za poticaj industrijskoj proizvodnji u 2017. godini nije imao dovoljno ruku, pa i nije uvršten u dnevni red.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.