MUP Livanjskog kantona upozorava vozače na oprez zbog djece na cestama

SIGURNOST Zbog početka nove školske godine

MUP Livanjskog kantona upozorava vozače na oprez zbog djece na cestama Organizirat će se i razne edukacije na temu zaštite pješaka

Auto-moto klub "Livno" obavještava da u ponedjeljak, 3. septembra, počinje nova školska godina u Livanjskom kantonu te poziva sve učesnike u saobraćaju na pojačan oprez i prilagođavanje brzine sukladno saobraćajnim propisima i stanju na cestama.

Posebno, kako navode, treba obratiti pažnju prilikom vožnje u blizini osnovnih škola koje se nalaze uz saobraćajnice.

Auto-moto klub "Livno" i Auto-moto savez u BiH, u saradnji s PU Livno i osnovnim školama, i septembra ove godine u svim osnovnim školama na području livanjske općine organizirat će saobraćajno-preventivnu i edukativnu akciju "Počela je školska godina - zaštitimo djecu u saobraćaju".

Programom akcije predviđeno je predavanje za djecu prvih razreda osnovne škole i upoznavanje o osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju, saobraćajnim znakovima.

U sklopu akcije s učenicima viših razreda formirat će se i školske saobraćajne patrole, koje će zajedno s uposlenicima policije zaustavljati vozila, i vozačima, roditeljima i učesnicima u saobraćaju dijeliti prigodne letke.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH