LIVANJSKI KANTON

Gradonačelnici iz Češke posjetili Livno

Kako su ocijenili u Češkoj razvojnoj agenciji, ovakvi projekti mogu pomoći gradovima i općinama u BiH u približavanju evropskim standardima

Gradonačelnici iz Češke posjetili Livno. A. Kamber

Ale Kamber

10.9.2018

Gradonačelnici čeških gradova Dolni Studenki, Knežica i Šumperka Radim Sršen, Milan Gazda i Zdenko Broz posjetili su grad Livno, gdje su se susreli s gradonačelnikom Lukom Čelanom. 

Radilo se o uzvratnoj posjeti organiziranoj u sklopu projekta razmjene dobrih praksi koji grad Livno provodi u saradnji s Češkom razvojnom agencijom, a u koji su uključeni i Maglaj i Mrkonjić-Grad. Provođenjem navedenog projekta jačat će se saradnja na mikro projektima s područja, upravljanja otpadima i otpadnim vodama.

Kako su ocijenili u Češkoj razvojnoj agenciji, ovakvi projekti mogu pomoći gradovima i općinama u BiH u približavanju evropskim standardima. Gradonačelnik Čelan je s gostima iz Češke razgovarao o dva konkretna projekta: o pročistaču otpadnih voda i izgradnji sortirnice otpada. 

Naglasio je da je ovakav vid saradnje od velike koristi za Livno te izrazio nadu da će se projekti realizirati.

Češki gradonačelnici su izrazili zadovoljstvo svojom posjetom istakavši da im je cilj podijeliti svoja dobra iskustva u realizaciji navedenih projekata za Livno. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.