KANTONI Danas usvojeno više odluka

Vlada Livanjskog kantona dala saglasnosat na Pravilnik o stambenom zbrinjavanju braniteljske populacije

Utvrđen prioritet u ostvarivanju prava na stambeno zbrinjavanje

Ale Kamber
14.09.2018 17:29

Foto: Ale Kamber

Vlada Livanjskog kantona je na sjednici održanoj danas dala saglasnost na Pravilnik o stambenom zbrinjavanju braniteljske populacije. Po ovom pravilniku prioritet u ostvarivanju prava na stambeno zbrinjavanje imaju osobe koje su bile ratni zarobljenici, ranjeni u ratu i porodice poginulih branitelja. 

Razlog za donošenje ovog pravilnika, kako su naglasili, je uvođenje prava na stambeno zbrinjavanje  braniteljske populacije kao najbrojnije i socijalno najugroženije.

Na istoj sjednici Vlada je usvojila i Odluku o dodjeli 30.000 KM za potrebe Crvenog križa i invalidnih osoba, utvrdila okvirni budžet Zavoda za zdravstveno osiguranje Livanjskog Kantona i uputila ga u skupštinsku proceduru. 

Također je usvojena Odluka o odobravanju 140.000 KM u svrhu finansijske pomoći Domovima zdravlja u Livnu, Tomislavgradu, Kupresu i Glamoču, Kantonalnoj bolnici Livno i Zavodu za javno zdravstvo Livanjskog Kantona. Usvojena je i odluka o raspodjeli sredstava za sufinansiranje prijevoza učenika srednjih škola u iznosu od 450.000 KM, a koja će se raspodijeliti u skladu s brojem učenika koji koriste prijevoz.

NA VRH