KONFERENCIJE

U Neumu održana radionica "Profesionalni stres i sagorijevanje na radnom mjestu"

Cilj je pružanje podrške u slučajevima nasilja u porodici i nasilja nad ženama

Ilustracija

Fena

20.9.2018

''Profesionalni stres i sagorijevanje na radnom mjestu", naziv je dvodnevne radionice koju je u Neumu organiziralo Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Livanjskog kantona, u saradnji s Gender centrom Federacije BiH.

Radionica je za cilj imala predstavnicima općinskih multisektorskih timova i koordinacijskog tijela koji rade na poslovima pružanja podrške i zaštite u slučajevima nasilja u porodici i nasilja nad ženama pružiti podršku u prevenciji, prepoznavanju i savladavanju stresa i profesionalnog sagorijevanja te omogućiti efikasnije djelovanje u području profesionalne odgovornosti i izazova na radnom mjestu. 

Događaj je organiziran u okviru implementacije projekta "Unapređenje pristupa multisektorskim uslugama za žrtve rodno zasnovanog nasilja na županijskoj i općinskoj razini", a koji se provodi u okviru UNWOMEN programa "Standardi i angažman za sprječavanje nasilja nad ženama i nasilja obitelji", a koji finansijski podržava Švedska razvojna agencija SIDA.

Radionicu u Neumu vodile su Kristina Sesar i Arta Dodaj, a učestvovali su predstavnici institucija i nevladinih organizacije s područja Livanjskog kantona, saopćila je Vlada LK.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.