KONFERENCIJE Kantonalno ministarstvo u saradnji s Gender centrom Federacije

U Neumu održana radionica "Profesionalni stres i sagorijevanje na radnom mjestu"

Cilj je pružanje podrške u slučajevima nasilja u porodici i nasilja nad ženama

Fena
20.09.2018 12:12

Foto: Ilustracija

''Profesionalni stres i sagorijevanje na radnom mjestu", naziv je dvodnevne radionice koju je u Neumu organiziralo Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Livanjskog kantona, u saradnji s Gender centrom Federacije BiH.

Radionica je za cilj imala predstavnicima općinskih multisektorskih timova i koordinacijskog tijela koji rade na poslovima pružanja podrške i zaštite u slučajevima nasilja u porodici i nasilja nad ženama pružiti podršku u prevenciji, prepoznavanju i savladavanju stresa i profesionalnog sagorijevanja te omogućiti efikasnije djelovanje u području profesionalne odgovornosti i izazova na radnom mjestu. 

Događaj je organiziran u okviru implementacije projekta "Unapređenje pristupa multisektorskim uslugama za žrtve rodno zasnovanog nasilja na županijskoj i općinskoj razini", a koji se provodi u okviru UNWOMEN programa "Standardi i angažman za sprječavanje nasilja nad ženama i nasilja obitelji", a koji finansijski podržava Švedska razvojna agencija SIDA.

Radionicu u Neumu vodile su Kristina Sesar i Arta Dodaj, a učestvovali su predstavnici institucija i nevladinih organizacije s područja Livanjskog kantona, saopćila je Vlada LK.

Tagovi

Neum Radionice

Oglasi

NA VRH