MANIFESTACIJA

U Tomislavgradu održana književna večer "Kraljevstvo riječi"

Na ovogodišnjoj manifestaciji sudjelovalo je deset autora, među kojima su i neki koji su se prvi put predstavili publici

Književna večer u Tomislavgradu. A. Kamber

A. Kamber

8.11.2018

U Galeriji Kulturno-informativnog centra (KIC) u Tomislavgradu sinoć je održana književna večer, četvrta po redu povodom Mjeseca knjige. 

Od ove godine ova manifestacija se odvija pod nazivom ''Kraljevstvo riječi'', a na ovogodišnjoj manifestaciji sudjelovalo je deset autora, među kojima i neki koji su se prvi put predstavili publici. 

Stihove su čitali braća Mijo i Marko Tokić, Tomislav Majić, Marija Pavković i Ivan Baković, koji je bio i moderator večeri, dok su kratke priče i odlomke svojih djela čitali Ivana Ćurić, Iva Bagarić, Nada Đerek, Marina Alerić-Bebić i predsjednik Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne Ivan Sivrić, koji je najavio i skoro obilježavanje 25. godišnjice Društva, te uručio direktorici KIC-a Danijeli Papić nekoliko djela u izdanju navedenog društva. 

Na ovoj manifestaciji proglašen je i najčitalac godine, a riječ je o Edinu Đugumu iz Tomislavgrada, koji je iz gradske biblioteke pročitao 50 knjiga. Manifestaciju su podržali Općina Tomislavgrad, Vlada LK i Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti, dok su muzički dio večeri izvele polaznice Osnovne muzičke škole ''Tomislavgrad'' Mihaela Vukadin i Matea Bagarić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.