KULTURA

Snima se film o Tomislavgradu i Pleternici

Cilj upoznati se sa znamenitostima grada

Detalj sa snimanja filma. A. K.

Al.K.

19.11.2018

U Tomislavgradu je u toku snimanje promotivno-turističkog filma o ovom gradu i Pleternici iz susjedne Hrvatske. Film se snima u sklopu projekta „Kulturna ruta bećarca i gange“, koji se finansira iz programa Interreg IPA CBC. Ekipa zadužena za snimanje planirala je ostati u Tomislavgradu četiri dana, a prethodno su u Pleternici snimali tri dana.

U sklopu snimanja predviđeno je da se obrade kulturne, turističke i gastro ponude te sve ono što Tomislavgrad može ponuditi turistima, a ima toga dosta. U ekipi se, osim snimatelja i reditelja Alen Kocića, nalazi i poznati Englez i jutjuber Džulijen Mekdonel (Julian Mcdonnell), koji čak zna zapjevati i duvanjsku gangu, a bavi se i stand-up komedijom. On je ovom prilikom zadužen za upoznavanje s duvanjskim prirodnim i kulturnim ljepotama.

Do sada su snimljeni: duvanjska Hajdučka družina Mijat Tomić, enduro motori i motoristi, Hajdučke vrleti, Pećina u Bukovici, te ljepote Vrana i Blidinjskog jezera. Planirano je i snimanje duvanjske bazilike, Franjevačkog muzeja, duvanjskih kulturno-umjetničkih društava, Šujice, te Karmela svetog Ilije na Buškom jezeru.

Gosti su oduševljeni prijemom i gostoljubivošću domaćina, ali i svime što su vidjeli, a bit će i više oduševljeni kad vide i snime ostale prirodne ljepote i znamenitosti Tomislavgrada i okoline.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.