LIVANJSKI KANTON

Raspisan oglas za ostvarivanje prava na stan za RVI HVO-a Livno

Pravo imaju svi oni koji su učestvovali u odbrani

Novoizgrađena zgrada branilaca. A. K.

Al.K.

19.11.2018

Uprava za pitanja branilaca i stradalnika HVO-a Livanjskog kantona raspisala je javni oglas za ostvarivanje prava na stan za ratne vojne invalide HVO-a općine Livno, a koji nemaju riješeno stambeno pitanje. 

Stanovi se nalaze o novoizgrađenoj braniteljskoj zgradi u Livnu, a dijelit će se prema odgovarajućem pravilniku o stambenom zbrinjavanju ove kategorije lica.

Pravo učestvovanja na javnom oglasu imaju RVI HVO-a Livno koji nemaju riješeno stambeno pitanje, a koji su učestvovali u odbrani i koji imaju prebivalište na području općine Livno, najmanje pet godina neprekidno, prije nastupanja na snagu Zakona o dopunskim pravima branilaca.

Javni oglas ostaje otvoren 30 dana od dana objave u ''Narodnim novinama Livanjskog kantona'', a prijave na oglas mogu se dostaviti neposredno na protokol Uprave za pitanja branilaca, u pisarnicu Skupštine LK, ili poštom na adresu: Uprava za pitanje branitelja i stradalnika Domovinskog rata HVO-a HBŽ, ulica Kralja Zvonimira bb. 80240 Tomislavgrad.

Potpunije podatke o javnom pozivu zainteresirani mogu naći na stranicama Vlade LK, u rubrici javni pozivi, kazali su iz Vlade LK.   

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.