MANIFESTACIJE Finansijsku podršku takmičenju osiguralo je kantonalno Ministarstvo nauke, prosvjete, kulture i sporta

U Tomislavgradu održano sportsko takmičenje srednjoškolaca Livanjskog kantona

Svim ekipama uručene su zahvalnice

A. Ka.
30.11.2018 18:35

S današnjeg takmičenja

Foto: A.K.

U Tomislavgradu je u petak održano sportsko takmičenje srednjoškolaca Livanjskog kantona. 

Učenici su se natjecali u nogometu i košarci, a učenice u košarci i odbojci. Sudjelovalo je ukupno 300 učenika iz 30 ekipa. Prvo mjesto u nogometu osvojila je Gimnazija, drugo livanjska Srednja strukovna škola, a treće Ekonomska škola. 

U muškoj košarci najbolji su bili Drvarčani, dok su drugoplasirani bili učenici Srednje strukovne škole Tomislavgrad, a trećeplasirani gimnazijalci. Najbolje košarkašice bile su iz livanjske Gimnazije, drugoplasirane su učenice Srednje strukovne škole, a treće gimnazijalke iz Tomislavgrada. Livanjske gimnazijalke su pobjednice i u odbojci, dok su drugoplasirane učenice Ekonomske škole, a trećeplasirane učenice Srednje strukovne škole Livno.

Finansijsku podršku takmičenju osiguralo je kantonalno Ministarstvo nauke, prosvjete, kulture i sporta, uključujući i besplatan prijevoz sudionika takmičenja. Svim ekipama uručene su zahvalnice za sudjelovanje, a ekipama koje su osvojile prva tri mjesta dodijeljeni su pehari, diplome i druge prigodne nagrade. Podsjećamo, ovih dana održano je sportsko takmičenje i osnovaca.

NA VRH