NOVOSTI

Kupreški ''Adria ski'' čeka veći snijeg

Cijene nepromijenjene

Zvonko Bagarić: Uskoro i novi hotel. A. K.

Piše: A. KAMBER

2.12.2018

Uprkos minusima koji vladaju u posljednje vrijeme na kupreškoj visoravni, zimska sezona još zvanično nije započela, jer je nedovoljno snijega. Potvrdio je to za ''Avaz'' i direktor i vlasnik ''Adria ski'' Zvonko Bagarić. 

- Sezona još nije otvorena, jer je nedovoljno snijega na stazama. Čim ga bude dovoljno, mi smo spremni, a tu su i topovi za osnježavanje staza. Najvjerovatnije ćemo sezonu zvanično otvoriti polovinom mjeseca i da sve bude u punom pogonu do božićnih i novogodišnjih blagdana, kad imamo i najviše gostiju na skijanju i u našim objektima. Cijene su nepromijenjene u odnosu na prošlogodišnje, a nadam se da ćemo do Nove godine ili najkasnije tokom ove zimske sezone u funkciju pustiti još jedan naš hotel, uz glavnu cestu i uz jezero, s kojeg se i snabdijevamo vodom za pravljenje vještačkog snijega - kazao je Bagarić, podsjećajući da su dosta do sada uradili i na proširenju ljetne ponude te da će nastaviti izgradnju sportskih i drugih sadržaja za tu svrhu i u narednom periodu.

Veći snijeg na Kupresu čekaju i na skijalištu Stožer Vrana, kao i ostali hoteli i ugostiteljski objekti, te brojni izdavači privatnih pansiona. Svima njima glavna špica je od polovine decembra do polovine januara, kada su blagdani i zimski raspust za učenike, a nerijetko i duže, zavisno od vremena i količine snijega.

Noćenje s doručkom u ''Adria ski'' hotelu košta 105 KM u jednokrevetnoj, a 83 KM u dvokrevetnoj sobi, polupansioni su 121 i 100 KM, a puni pansioni 138 i 115 KM. Polupansion za period 5-7 dana u dvokrevetnoj sobi je od 1. do 27. decembra 71 KM, a od 27. decembra do 14. januara 93 KM te do kraja sezone, odnosno do 1. aprila 79 KM. Za novogodišnju noć nadoplata je 100 KM. 

Ski-pas za 5-7 dana je za odrasle 20 KM, a za djecu 15 KM. Jedna vožnja ski-liftom je 5 KM, dnevna za odrasle 35, a za djecu 25 KM. 

Unajmljivanje opreme dnevno iznosi 20 KM za odrasle i 15 KM za djecu. ''Adria ski'' raspolaže dvjema vučnicama i baby liftom, a uz hotel ''Adria ski'' na raspolaganju su i motel ''Tikvice'', restoran ''Ognjišta'' i brojni sadržaji u sklopu istih.


''Adria ski'': Čekaju viši snijeg

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.