ZABRINJAVAJUĆE

Na više mjesta u Livnu osvanule poruke protiv Željka Komšića

Autori plakata su napisali i poruku da je Željko zapravo "Sejdo" i da je persona non grata

Livno: Plakati protiv Željka Komšića. A. Kamber

A. KAMBER

4.12.2018

U Livnu su jutros na više mjesta osvanuli plakati s prekriženim članom Predsjedništva BiH i predsjednikom DF-a Željkom Komšićem. Uz saobraćajni znak zabrane, preko lika Komšića, autori plakata su napisali i poruku da je Željko zapravo "Sejdo Komšić", te da je u Livnu "persona non grata", što znači, nepoželjan.

Da li su u kišovito livanjsko jutro, pokisli aktivisti, lijepili slučajno, ili su, pak, lijepljenja antikomšićevih plakata korespondirala s propalim pregovorima BH bloka sa SDA i najavljenom promocijom Šeksovih knjiga "Državni udar I i II- Kako su Josip Manolić i Stipe Mesić rušili Franju Tuđmana i hrvatska politika prema BiH". 

U pastoralnom centru u organizaciji Matice Hrvatske Livno, na dan kada su osvanuli plakati, ili sa sastankom koji se istoga dana održavao između Dragana Čovića i Nermina Nikšića, kao predstavnika SDP-a i BH bloka u kojem je i Komšićev DF, za sada nije poznato. 

Ipak anonimni i prikriveni aktivisti, protiv kojih ništa nema blok stranaka okupljenih oko HDZ BiH, niti SDA (jer da ima ogradili bi se i plakati bi bili uklonjeni) uzeli su sebi za pravo, ne pitajući ostale Livnjake, da članu državnog Predsjedništva zatvore vrata Livno grada, u kojemu je više farmi i "seljakluka" nego u svim selima kad saberu! 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.