NOVOSTI Osigurat će maksimalnu efikasnost u radu i primjeni procedura

Kantonalni zavod za zapošljavanje Livno u srijedu otvara ispostavu u Tomislavgradu

Nove prostorije nalaze se uz stare i potpuno su adaptirane i moderno opremljene

A. KAMBER
07.12.2018 11:16

Detalj iz ureda u Tomislavgradu: Kantonalni zavod zapošljavanja Livno

Foto: A. K.

Kantonalni zavod za zapošljavanje Livno najavio je da u srijedu, 12. decembra 2018. godine, u 12 sati otvara poslovne prostorije svoje nove ispostave u Tomislavgradu. Ispostava se otvara uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), a njena adresa je u ulici Mijata Tomića b.b. 

Navedena ispostava je nastala kao rezultat nastojanja Zavoda za promjenom načina rada i usvajanjem novih procedura predviđenih reformskim paketom Projekta zapošljavanja mladih (YEP). Kako se navodi, jedna od pretpostavki uvođenja novog modela rada je i odgovarajuća infrastruktura koja će osigurati maksimalnu efikasnost u radu i primjeni procedura.

Nove prostorije ispostave Tomislavgrad nalaze se uz stare i potpuno su adaptirane i moderno opremljene, a u sklopu ispostave su kancelarija za savjetodavce, šalter-sala i sala za grupni rad s klijentima, što je daleko veći komfor od prethodnog.

- Ključ za integraciju nezaposlenih osoba na tržištu rada leži u poboljšanju i kontinuiranoj komunikaciji s poslodavcima s jedne strane i intenzivnom radu s nezaposlenima s druge strane. Ovakva organizacija rada omogućit će više vremena za rad s nezaposlenim osobama i poslodavcima - navodi se u informaciji Kantonalnog zavoda za zapošljavanje Livno.

NA VRH