MANIFESTACIJE

Antonela Malić pobjednica "Prvog glasa Duvna 2019"

Malić: U pjevačkim vodama duže vrijeme. A. Kamber

A. Kamber

5.1.2019

U petak je u Tomislavgradu završena dvodnevna manifestacija „Prvi glas Duvna 2019“.

Druge večeri takmičenja, u prepunoj kino dvorani, birao se najbolji izvođač prema ocjeni publike. Od ukupno 10 izvođača, publika je ocijenila da je pobjednica Antonela Malić, maturantica duvanjske gimnazije, koja je i predsjednica "Frame" Tomislavgrad.

Antonela, koja je već duži period u pjevačkim vodama, publiku je osvojila pjesmom „Tuga dolazi kasnije“ Tine Vukov.

Dan ranije, prema ocjeni žirija, najbolja je bila Ana Marija Ćavarušić, također maturantica duvanjske gimnazije, koja je pjevala pjesmu „Hallelujah“ Aleksandre Burke. Ani Mariji Ćavarušić ovo, također, nije bio prvi javni nastup, jer je već nastupala u Njujorku, Novom Vinodolskom, na Dječijem festivalu 2015.

Drugo mjesto, prema ocjeni žirija, osvojila je Ružica Parlain pjesmom „Kao moja mati“ Zdravka Čolića, a treće Marko Šimić koji je pjevao „Perfect“. Najbolji scenski nastup imala je Anđa Krajinović, koja je otpjevala pjesmu „Na čemu si ti“.

Nagradu Antoneli Malić uručila je direktorica Kulturno-informativnog centra "Tomislavgrad" Danijela Papić, a svim takmičarima prigodne poklone darovao je „Prodex“.

U revijalnom dijelu publiku su zabavljali "Afrodita bend", Mona i Profiteri, Vladimir Petričušić i "Dinaridi".

Ovoj kulturno-zabavnoj manifestaciji prisustvovao je i načelnik općine Ivan Vukadin, koji je izrazio zadovoljstvo ovim muzičkim događajem, kao krunom svih prethodnih u sklopu programa „Božiću u susret“.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.