VJERONAUKA

Radost u duvanjskom džematu Oplećani: Još dvoje mališana osposobljeno za učenje Kur'ana

Samo nekoliko dana ranije, kao novi učači Kur'ana promovirani su dvije godine stariji Bilalov brat Rifat i Edina Đugum, učenica 4. razreda osnovne škole

Ale Kamber

21.1.2019

Džemat Oplećani: Radi se i sa ostalima. Ale Kamber

U duvanjskim džematima intenzivno se radi s djecom u smislu vjerskog odgoja, a posebno na savladavanju sufare te njihovog osposobljavanja za samostalno učenje Kur`ana.

Radi se to i sa odraslima, ali osposobljavati djecu za taj čin, posebno je zadovoljstvo. A da je tako potvrđuje i najnoviji primjer džemata Oplećani u kojemu je Ramiz ef. Memić osposobio još dvoje mališana za samostalno učenje Kur`ana, i to Bilala i Ajlanu Đugum, učenike 3. razreda osnovne škole.

Samo nekoliko dana ranije, kao novi učači Kur`ana promovirani su dvije godine stariji Bilalov brat Rifat i Edina Đugum, učenica 4. razreda osnovne škole.

Džematlije Oplećana tvrde da je ef. Memić preporodio njihov džemat u smislu ukupnog rada, a posebno u smislu rada s djecom, na čemu mu zahvaljuju, a na šta je on uzvratio da mu je zadovoljstvo raditi sa džematlijama, a posebno s najmlađima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.