ZIMA

Stanje elementarne nepogode proglašeno i u Livnu

Zatvoren je i put Lipa - Blidinje u općini Tomislavgrad, a sva raspoloživa mehanizacija radi na deblokiranju svih putnih pravaca

Ale Kamber

25.1.2019

Zbog velikog snijega koji je na području Livanjskog kantona (LK) visine od 50 do 100 centimetara i jake bure koja stvara smetove, nakon Tomislavgrada i Glamoča, stanje elementarne nepogode proglašeno je danas i u Livnu. Osim organa Civilne zaštite navedenih općina, zasjedali su i štabovi ostalih općina LK koji prate situaciju, a danas je vanrednu sjednicu održao i Štab Civilne zaštite Livanjskog kantona.

Na sjednici su predstavnici Uprave za civilnu zaštitu LK iznijeli informacije s kojima raspolažu i koje su dobili iz općinskih službi civilne zaštite. Prema tim informacijama, saobraćaj na magistralnim, regionalnim i lokalnim putevima odvija se u otežanim uvjetima, a magistralni put Livno – Šujica na prijevoju Borova glava zatvoren je za sav saobraćaj.

Zatvoren je i put Lipa - Blidinje u općini Tomislavgrad, a sva raspoloživa mehanizacija radi na deblokiranju svih putnih pravaca.

Iz Uprave CZ LK navode da, prema dobivenim informacijama, nije bilo dojava o ugrožavanju ljudskih i materijalnih dobara na području kantona. Situacija se i dalje prati, a Kantonalni štab CZ će po potrebi održati ponovo vanrednu sjednicu i poduzimati radnje zavisno od situacije.


Vanredna sjednica Štaba CZ Livno. Ale Kamber

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.