ZIMA Održana vanredna sjednica Štaba CZ LK

Stanje elementarne nepogode proglašeno i u Livnu

Zatvoren je i put Lipa - Blidinje u općini Tomislavgrad, a sva raspoloživa mehanizacija radi na deblokiranju svih putnih pravaca

Ale Kamber
25.01.2019 17:45

Zbog velikog snijega koji je na području Livanjskog kantona (LK) visine od 50 do 100 centimetara i jake bure koja stvara smetove, nakon Tomislavgrada i Glamoča, stanje elementarne nepogode proglašeno je danas i u Livnu. Osim organa Civilne zaštite navedenih općina, zasjedali su i štabovi ostalih općina LK koji prate situaciju, a danas je vanrednu sjednicu održao i Štab Civilne zaštite Livanjskog kantona.

Na sjednici su predstavnici Uprave za civilnu zaštitu LK iznijeli informacije s kojima raspolažu i koje su dobili iz općinskih službi civilne zaštite. Prema tim informacijama, saobraćaj na magistralnim, regionalnim i lokalnim putevima odvija se u otežanim uvjetima, a magistralni put Livno – Šujica na prijevoju Borova glava zatvoren je za sav saobraćaj.

Zatvoren je i put Lipa - Blidinje u općini Tomislavgrad, a sva raspoloživa mehanizacija radi na deblokiranju svih putnih pravaca.

Iz Uprave CZ LK navode da, prema dobivenim informacijama, nije bilo dojava o ugrožavanju ljudskih i materijalnih dobara na području kantona. Situacija se i dalje prati, a Kantonalni štab CZ će po potrebi održati ponovo vanrednu sjednicu i poduzimati radnje zavisno od situacije.

NA VRH