CRNA HRONIKA

Policajcu koji je ranio Drvarčanku određen jednomjesečni pritvor

U jednom trenutku uzeo službeni pištolj kolege koji se nalazio s njim u društvu te ispalio hitac prema 25-godišnjoj A. G.

Kantonalni sud Livno. Ale Kamber

Ale Kamber

12.2.2019

Na prijedlog Tužilaštva Livanjskog kantona, Kantonalni sud u Livnu je danas osumnjičenom S. S., rođenom 1991. godine u Drvaru, gdje je i nastanjen, odredio mjeru pritvora u trajanju od mjesec, a zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju.

Osumnjičeni se tereti da je 9. februara 2019. godine u jutarnjim satima, kao pripadnik Policijske stanice Drvar, nakon završetka noćne smjene, došao u ugostiteljski objekt „Škorpion“, koji se nalazi u Drvaru, gdje je, stojeći za šankom, pio, pa je u jednom trenutku uzeo službeni pištolj kolege koji se nalazio s njim u društvu te ispalio hitac prema 25-godišnjoj A. G., radnici u navedenom ugostiteljskom objektu, a koja se nalazila unutar šanka, kada je zadobila prostrelnu ranu u predjelu grudnog koša.

Ugostiteljski objekat u kojem se desila pucnjava. Ale Kamber

Zbog težine povreda, ona je vozilom Hitne pomoći prebačena u Kantonalnu bolnicu Livno, a potom u KBC Firule u Splitu.

Uviđaj su obavili pripadnici MUP-a LK i PU Drvar, uz prisustvo kantonalnog tužioca.

Nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog, postupajući kantonalni tužilac je 11. februara 2019. godine Kantonalnom sudu u Livnu podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora, s obzirom na to da postoje naročite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke koji nisu saslušani i s obzirom na to da postoje vanredne okolnosti jer se radi o težem krivičnom djelu za koje se može izreći kazna u trajanju od 10 godina ili teža kazna.

Nakon održanog ročišta povodom odlučivanja po prijedlogu za određivanje mjere pritvora, postupajući kantonalni sudija je donio rješenje kojim se osumnjičenom određuje mjera pritvora u trajanju od mjesec, a istraga o navedenom predmetu protiv osumnjičenog, koji je u međuvremenu, prema našim saznanjima, i suspendiran s radnog mjesta, bit će nastavljena.

Neslužbeno, inicijali osumnjičenog za ranjavanje 25-godišnje Ane Gloginje upućuju na to da se radi o 28-godišnjem policajcu Stevanu Srdiću iz Drvara, a okolnosti ranjavanja još se istražuju. 

Zna se, međutim, da je u pitanju hitac koji je probio pluća i oštetio kičmu povrijeđene koja je u dosta teškom stanju, premda se situacija donekle stabilizirala i očekuju se složeni medicinski zahvati na povrijeđenoj Drvarčanki koja je ranjena na radnom mjestu, u kafiću „Škorpion“, koji je, prema pisanju nekih medija, u vlasništvu oca osumnjičenog policajca.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.