LIVNO

Markice zdravstvenog osiguranja mogu se kupiti do kraja februara

Cijena je ostala na istom nivou, 30 KM po osiguraniku, s napomenom da su odgovarajuće kategorije pacijenata oslobođene plaćanja

Markica vrijedi i za liječenje u SKB Mostar. Ale Kamber

Ale Kamber

15.2.2019

Premije (markice) zdravstvenog osiguranja u Livanjskom kantonu mogu se kupiti do kraja februara 2019.godine, a do sada ih je prodano 20.218. 

Cijena je ostala na istom nivou, 30 KM po osiguraniku, s napomenom da su odgovarajuće kategorije pacijenata oslobođene plaćanja, među kojima su i djeca do navršenih 15 godina života. 

U Zavodu zdravstvenog osiguranja naglašavaju kako rok za kupovinu markica ističe 28.februara i da neće biti produžen. Markica vrijedi i za liječenje u SKB Mostar. 

Podsjećamo, prošle godine Zavod je prodao ukupno 23.266 premija osiguranja ostvarivši prihod po tom osnovu u iznosu od 697.980 KM. Pošto je još ostalo 14 dana do završetka prodaje markica i uglavnom gužve budu krajem februara, očekuje se efekat od prodaje markica približan prošlogodišnjem.

Bitno je istaći da zahvaljujući ovoj markici, korisnici dobijaju pravo na sve usluge zdravstvene zaštite bez plaćanja participacije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.