LIVNO

Zlatko Dalić predstavio knjigu "Rusija naših snova"

Među brojnim Livnjacima i gostima na promociji je bio i livanjski poduzetnik Mario Pavlinović, kao jedan od sponzora proocije

Promotori Dalićeve knjige u Livnu. A. Kamber

Ale Kamber

16.2.2019

Selektor nogometne reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić sinoć je u prepunom livanjskom PTC "Forum" predstavio svoju knjigu "Rusija naših snova". Uz Dalića, o knjizi i uspjehu reprezentacije Hrvatske govorili su i Mario Zorko, glavni urednik "Sportskih novosti", koje su knjigu i izdale, Marijan Kustić i Davor Šuker iz HNS-a, Blaž Slišković i Miroslav Ćiro Blažević.

Među brojnim Livnjacima i gostima, na promociji je bio i livanjski poduzetnik Mario Pavlinović, kao jedan od sponzora, na čijim autobusima su motivi Livna i divljih konja, a na jednom od njih i lik Zlatka Dalića, što su Livnjaci imali priliku vidjeti uoči promocije Dalićeve knjige.

Premda najavljen, promociji nije prisustvovao Mate Rimac, jer je bio u Londonu, kazao je za "Avaz" njegov otac Ivan, također poznati hrvatski biznismen rodom iz Livna.

U knjizi Dalić govori o svom preuzimanju reprezentacije Hrvatske, koja je skoro bila otpisana sa posljednjeg Svjetskog prvenstva u nogometu održanom u Rusiji prošle godine, a koju je upornim radom i motivacijom igrača doveo do finala, u kojem je Hrvatska izgubila od Francuske i osvojila srebrenu medalju, što je njen najbolji rezultat u nogometu do sada.

- Nećemo moći udovoljiti svim gradovima koji nas zovu da promoviramo ovu knjigu, ali moje Livno nisam mogao zaobići. Ponosan sam što sam Livnjak. Ja i mnogi od nas ovdje iz svijeta sporta, biznisa i drugih oblasti želimo pomoći da se zaustavi trend iseljavanja iz našeg Livna, a što se uspjeha reprezentacije tiče, zahvaljujem najprije igračima, ali i HNS-u i publici što su mi vjerovali, svojoj porodici od koje sam imao podršku - kazao je Dalić.

Svi promotori kazali su da je odlučujući moment bio što je Dalić vjerovao igračima, dobro ih posložio i psihički pripremio da budu složni i što je poradio na zajedništvu i timskom radu.

- Jedanaest miliona eura je naš Dalić propustio koji su mu nuđeni u jednoj dalekoj zemlji, ali se odlučio da preuzme hrvatsku reprezentaciju. Pa ja bih za tolike novce pješke u Kinu otišao, ali, eto, Zlatko je drugačiji. Pokazao je da nije u parama sve - kazao je Blažević, podsjećajući i da je Šuker bio najbolji strijelac Svjetskog prvenstva, a Modrić najbolji igrač.




A.Kamber

Sav prihod u humanitarne svrhe

Dalić je već na predstavljanju knjige u Hrvatskoj kazao, a u Livnu ponovio, da će sav prihod darovati za humanitarne svrhe, odnosno Fondaciji „Vatreno srce za pomoć djeci u potrebi“.

Legenda o legendi

Uoči promocije, razgovarali smo i s prvim Dalićevim trenerom i nekadašnjom legendom livanjskog Troglava, splitskog Hajduka i reprezentacije Jugoslavije Mladenom Matijanićem.

- Zlatka sam trenirao dok je bio junior. Odmah se vidjelo da je klasa. Fizički je bio spremniji i korpulentniji od vršnjaka. Njemu se teško mogla oduzeti lopta. Imao je i tehniku i brzinu i snagu. U karijeri je igrao na različitim pozicijama, ali on je bio rođeni napadač, ofanzivac, što, eto, pokazuje i kao selektor. Čim su ga zapazili ,htjeli su ga odvesti kao juniora u Velež, ali je Hajduk bio brži, premda je kasnije igrao i za Velež, Varteks i druge klubove“ - prisjetio se Matijanić dana kada je trenirao Dalića.


A.Kamber

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.