LIVANJSKI KANTON

Vjetar nosio krovove, obarao stabla i elektrostubove u općinama Tomislavgrad i Kupres

Dežurne elektro, vatrogasne i komunalne ekipe su u pripravnosti ili na terenu

A. Kambera

23.2.2019

Tomislavgrad: Vjetar obarao stabla. A. Kamber

Olujni vjetar donio je nove probleme mještanima Livanjskog kantona, posebno u općinama Tomislavgrad i Kupres, gdje je zbog jakog vjetra i snijega koji nosi smanjena vidljivost i otežan saobraćaj, posebno na planinskim prijevojima, a evidentirani su i slučajevi oštećenja više krovova u općini Tomislavgrad, gdje je bilo oštećenja i na elektrovodovima, te rušenja stabala i ograda. 

Dežurne elektro, vatrogasne i komunalne ekipe su u pripravnosti ili na terenu, gdje otklanjaju posljedice jakog vjetra koji su meteorolozi i najavljivali za petak i subotu. 

Vatrogasci iz Tomislavgrada jutros su imali tri intervencije otklanjanja stabala s puteva na Karauli, u Borčanima i Prisoju.

Prema dostupnim informacijama, najteže stanje je u općini Tomislavgrad, i to u selu Borčani, gdje je pričinjena veća materijalna šteta na više krovova i ograda. Neka naselja u općini Tomislavgrad ostala su i bez električne energije, a s istim problemom su se susreli i mještani livanjskih sela Zagoričani i Potočani, podno Borove glave, gdje je otežan i saobraćaj zbog slabe vidljivosti i izlaska konja na cestu. Problema s prekidima električne energije bilo je i u livanjskom naselju Podgradina.

- Do nas službeno ništa nije došlo vezano za štete koje je nanio olujni vjetar, ali pratimo situaciju i znamo da ima problema, posebno u Tomislavgradu i Kupresu, gdje vatrogasne i elektroekipe rade na terenu - kazao nam je dežurni iz Uprave civilne zaštite Livanjskog kantona.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.