BOSANSKI BROD

Zanimljiva manifestacija: Formirano "tročlano predsjedništvo" beba

Članovi su najmlađe, najstarije i dijete s najviše braće i sestara

Piše: N. S.

11.7.2021

S konferencije: Poticati pronatalitetnu politiku. N. SMAJOVIĆ

U gradskom parku u Bosanskom Brodu održana je deseta po redu manifestacija „Konferencija beba“, na kojoj je birano „tročlano predsjedništvo“, koje čine najmlađa, najstarija i beba s najviše braće i sestara.

Na ovogodišnjoj manifestaciji učestvovalo je 40 beba rođenih od juna, tačnije Vidovdana prošle do juna ove godine.

U „predsjedništvo“ su izabrane Ksenija Kolunija, najmlađa beba, rođena 15. juna 2021. godine, Marija Šljuka, rođena 9. jula 2020. godine, kao najstarija beba i Lenka, beba s najviše braće i sestara, kao treće dijete u porodici Blagojević. Također, u „predsjedništvo“ su izabrane Renata i Aleksandra Kovačević, najmlađi blizanci.

Načelnik općine Bosanski Brod Zoran Vidić, koji je ovom prilikom bebama „tročlanog predsjedništva“ uručio poklone, istakao je da lokalna uprava potiče roditeljstvo, odnosno pronatalitetnu politiku, jer je porodica osnova svakog društva.

- Općinska uprava podržava mlade ljude, natalitet na području općine i svakako da budžet lokalne zajednice zahtijeva jednu ozbiljniju redistribuciju sredstava po pitanju podrške nataliteta i mladih bračnih parova - rekao je Vidić.

„Konferencija beba“ održana je u organizaciji Općine, JU Turistička organizacija Bosanskog Broda, uz podršku Svetosavske omladinske zajednice, a upriličen je prigodan zabavni program.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.