REPUBLIKA SRPSKA

Promocija starih zanata, domaćih kulinarskih specijaliteta…

Razvoj ruralnog turizma u srebreničkoj regiji

Autor:S. SMAJLOVIĆ

26.5.2016

Japanska razvojna agencija (JICA), Općina Srebrenica i Udruženje “Sara” iz Srebrenice pokrenuli su aktivnosti u vezi s razvojem ruralnog turizma u srebreničkoj regiji, koje obuhvataju općinu Bratunac i Rogaticu. 

Cilj je okupiti zainteresirana seoska domaćinstva, koja će ponuditi programe zanimljive za domaće i strane turiste.
      
- Održali smo sastanke sa predstavnicima mjesnih zajednica i pozvali sve građane da učestvuju u projektu i izradi kataloga njihovih turističkih potencijala i domaćih organskih proizvoda - naglasio je Bego Bektić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti i javne servise Općine Srebrenica. 

ovce-panorama

 Bogata seoska turistička ponuda

Direktorica Udruženja “Sara” Valentina Gagić naglašava da će se ovaj projekt realizirati decentraliziranim izložbama, po modelu koji se primjenjuje u Japanu, a podrazumijeva jačanje ruralnog turizma za domaćinstva koja nude svoje proizvode, privlačne za turiste. Dodala je da će ovo udruženje kroz ovaj projekt pružiti logističku podršku. 

Projekt ruralnog razvoja turizma omogućava promociju starih zanata, poljoprivrednih proizvoda, domaćih kulinarskih specijaliteta i kućne radinosti, a otvoren je za sve zainteresirane.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.