REPUBLIKA SRPSKA

TREBINJE Posjetili grob Feride Omeragić

Delegacija Gradskog kulturno umjetničkog društva "Alat Swisslion"

P. M.

2.6.2016

Delegacija Gradskog kulturno umjetničkog društva "Alat Swisslion" iz Trebinja, posjetila je u ovom gradu grob dugogodišnjeg umjetničkog rukovodioca i koregrafa Feride Omeragić. 

Miroslav Morić, jedan od najstarijih članova GKUD-a ”Alata Swisslion” kaže da je Ferida Omeragić bila organizator brojnih društveno sportskih aktivnosti, te da je ostala u najljepšem sjećanju brojnih Trebinjaca.

- Svoj život je poklonila gradu Trebinju, omladini, folkloru, muzici i sletu. Mnogo je mladima dala i cijeli svoj život je njima posvetila - istakao je Morić.

- Drugarica Ferida, kako smo je svi mi zvali, je cijeli svoj život posvetila nama mladima. Bez nje to sigurno ne bi bilo tako. Ona je bila ključna ličnost u razvoju i održavanju folklora - naveo je dr Slobodan Prtilo, nekada član orkestra Alata i dodao da je to jedan od najljepših perioda u njegovom životu.

U delegaciji koja je posjetila grob Feride Omeragić bili su još Draga Mijović, predsjednik GKUD-a „Alat Swisslion“ i Dejan Tarana, predsjednik skupštine GKUD-a“ Alat Swisslion“

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.