REPUBLIKA SRPSKA

BIJELJINA Nova skupštinska većina ekspresno djeluje

Samo za 15 minuta smjene i imenovanja novih načelnika

E. MUSLI

3.6.2016

 Nova skupštinska većina u Bijeljini, koju čine SNSD, Uspješna Srpska, DNS, SRS i SP, munjevito smjenjuje stare i imenuje nove načelnike i članove odbora i komisija. Za manje od mjesec na tri sjednice Skupštine Grada Bijeljine kojima ne prisustvuje opozicija s SDS-om na čelu, 16 odbornika nove gradske vlasti smijenilo je pet načelnika odjeljenja gradske administracije, zamjenika gradonačelnika i desetine članova raznih komisija, upravnih i nadzornih odbora.
    
Položili zakletvu
 
Za 15 minuta jučer je na sjednici Skupštine grada Bijeljine smijenjen načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Slaviša Savić, na čije je mjesto imenovan Miroslav Bobić, a smijenjenog načelnika za stambeno-komunalne poslove Tomicu Stojanovića zamijenio je Mirko Nikolić. 

Odjeljenje za društvene djelatnosti, umjesto smijenjenog Slavka Bašića, vodit će Slobodan Marković, a Odjeljenje za privredu i poljoprivredu će od smijenjenog Mileta Pejčića preuzeti Slaviša Cacanović. Novi načelnici odmah su i položili zakletvu, a na funkciju stupaju odmah po objavljivanju odluka u „Službenom glasniku“. Ranije je smijenjen načelnik za finansije Milorad Sofrenić.

Osigurana sredstva

Jučer je usvojeno i povećanje socijalnih davanja porodicama djece s posebnim potrebama sa 20 na 40 posto zakonske osnovice. Za ovo povećanje u gradskom budžetu će rebalansom biti osigurano 100.000 KM, a odluka će se primjenjivati od avgusta.

 Borba za gradonačelnika

Usvojen je i godišnji izvještaj o radu Doma zdravlja Bijeljina, čiji direktor Zlatko Maksimović, nekadašnji član SDS-a, postaje sve ozbiljniji protivkandidat Mići Mićiću u borbi za mjesto gradonačelnika na lokalnim izborima u oktobru. 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.