REPUBLIKA SRPSKA

PRIJEDOR Đaci OŠ "Petar Kočić" pripremili iznenađenje

Najboljoj učiteljici generacije Dijani Grbić poklonili bicikl

M. ZGONJANIN

9.6.2016

Dijana Grbić, učiteljica razredne nastave u Osnovnoj školi „Petar Kočić“ u Prijedoru, ostala je zatečena kada je jučer nakon ozbiljnog poziva direktorice da nakratko napusti čas i siđe u prizemlje škole u holu ugledala poklon, ljubičasti bicikl na kojem je pisalo „Za najbolju učiteljicu generacije“. 

Veliko iznenađenje 

U hol škole, s ljubičastim i bijelim mašnama na sicu i guvernalu i s ogromnom korpom cvijeća, dovezli su ga krišom roditelji Dijaninih učenika koji su joj na ovaj način željeli zahvaliti za sve što je tokom petogodišnjeg školovanja učinila za njihovu djecu. 

Bicikl je odabran s razlogom jer, po želji učenika, treba zamijeniti onaj stari kojim Dijana godinama dolazi na posao. 

- Zatečena sam. Prvo sam mislila da je skrivena kamera, jer mi nisu dali da izađem iz učionice. Toliko su me iznenadili da ništa nisam primijetila. Bicikl je savršen i prepoznali su da mi treba. Oduševljena sam - kazala je učiteljica, dirnuta gestom svojih učenika i njihovih roditelja. 

Na kraju se malo i rasplakala, a suze i emocije nisu krili ni roditelji. Jedna od njih, Biljana Janjušić, rekla je da je ovo bio njihov način da zahvale učiteljici „koja je njihovoj djeci bila ne samo učiteljica nego prijateljica i majka“.

dijana-5

Dijana s novim biciklom: Mislila da je skrivena kamera (Foto: D. Stojnić)

Bila je divna

- Bila je odgovorna, jednostavna, pristupačna, jednom riječju divna učiteljica - rekla je Janjušić.  

Na sličan način, govorom koji je pročitao jedan od učenika, učiteljici je zahvalnost uputio i njen razred s kojim je provela pet godina.
 
Neobičan gest

- Ovaj gest je neobičan i dira u srce jer su vidjeli da ona sve ove godine vozi bicikl. Ona je dobra učiteljica i dobar radnik. Ponosna sam što radi ovdje - rekla je Gorana Bosančić, direktorica OŠ „Petar Kočić“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.