REPUBLIKA SRPSKA

BRATUNAC Mališanima iz Glogove organizirala ekskurziju

Humani gest Havuše Omerović iz Njemačke

O. M.

8.6.2016

Zahvaljujući finansijskoj pomoći dobrih ljudi, grupa od oko 45 učenika petih razreda Osnovne škole „Glogova“ iz okoline Bratunca putovala je na ekskurziju u Tuzlu. U sklopu jednodnevnog boravka u Tuzli, djeca povratnika u Glogovu posjetila su Behram begovu medresu, a obišla su i kompleks slanih jezera, biblioteku i ostale znamenitosti na području ovog grada. 

Ekskurziju je organizirala Havuša Omerović iz njemačkog grada Varendorfa, u saradnji s Udruženjem „Prosvjetitelj mualim“ Srebrenik, a pomoć u realizaciji ovog projekta pružili su Udruženje „Mali princ“ i brojni donatori iz ovog njemačkog grada. 

Kako ističe ova humanitarka, želja joj je bila da djeca povratnika u Podrinje posjete znamenitosti Tuzle i da im ona tog dana bude u ulozi majke, prijateljice i njegovateljice, u čemu je, sudeći prema reakcijama mališana, u potpunosti i uspjela. Nije dozvolila da mališanima tog dana bilo šta nedostaje, a po povratku u Glogovu uručila im je i prigodne poklone.

Kako ističe Damir Babajić, predsjednik Udruženja „Prosvjetitelj mualim“, iako već godinama živi u dalekom Varendorfu, Omerović ne zaboravlja svoju domovinu, a posebnu pažnju posvećuje povratnicima u Podrinje. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.