REPUBLIKA SRPSKA

Više od hiljadu i po Podrinjaca na zajedničkom iftaru

Povratničko naselje Đulići kod Zvornika

M. Berbić

18.6.2016

U organizaciji Udruženja Srednje Podrinje i Medžlisa IZ Zvornik, u zvorničkom povratničkom naselju Đulići upriličen je zajednički iftar na kojem se okupilo više od 1.500 postača, povratnika u Podrinje, Podrinjaca iz susjednih općina FBiH i njhovih gostiju.

dsc-3022

Udruženje Srednje Podrinje je osnovano tek prije nekoliko sedmica, s ciljem zajedničkog djelovanja svih Podrinjaca iz zemlje i dijaspore kako bi se u dio naše zemlje gdje su ratna stradanja bila i najveća vratio život. Predsjednik Udruženja je dr. Elmir Jahić, potpredsjednik je poznati poduzetnik i aktuelni čelnik FK Sloboda iz Tuzle Azmir Husić, a u njegovom rukovodstvu su mnogi ugledni Podrinjci.

dsc-3016

Iftar u Đulićima je bio prva aktivnost Udruženja i prema broju prisutnih, atmosferi i najavljenim projektima, pokazao se kao pun pogodak. Đulići su simbolično izabrani kao mjesto velikog stradanja, jer je u proljeće 1992. godine sa obližnjeg lokaliteta Bijeli Potok na strijeljanje odvedeno oko 750 Bošnjaka iz ovog kraja.

dsc-3055

Udruženje Srednje Podrinje najavlju novi zajednički iftar 28. dana ramazana u naselju Konjević Polje, gdje se očekuje dolazak oko 3.000 postača.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.