REPUBLIKA SRPSKA

Počela sezona izviđačkih kampova

Na lokalitetu Kotlovača na Kozari

Fena

21.6.2016

 Na lokalitetu Kotlovača na Kozari, u organizaciji Odreda izviđača “Doktor Mladen Stojanović” Prijedor i Saveza izviđača grada Zenica, počeo je s radom izviđački ljetni kamp “Glasnici budućnosti”.

Kamp “Kozara 2016” okupio je 60 izviđača iz Zenice, Banje Luke i Prijedora s ciljem otvorenog dijaloga, saradnje i volonterskog angažmana adolescenata i mladih u lokalnim zajednicama. Osim toga, ideja je da se kroz volonterski rad učesnika sa socijalno ugroženim kategorijama ili javnim institucijama koje vode brigu o djeci pomogne u ostvarenju neke od njihovih potreba.

Izviđači su odlučili da, ove godine, to bude izgradnja i uređenje ekoparka i prostora za relaksaciju i odmor u Javnoj ustanovi Centar “Sunce” Prijedor, koju pohađaju djeca i mladi s poteškoćama u razvoju.

Kao važan segment volonterskog rada moraju se spomenuti i volonterski sati utrošeni na pripremu kampa „Kozara 2016“, u čijoj pripremi su učestvovala 43 volontera s 552 volonterska sata.

Prijedorski i zenički izviđači u okviru ovogodišnjeg projekta „Glasnici budućnosti“ realiziraju dva interetnička ljetnja kampa - prvi na Kozari, a naredni kamp na Boračkom jezeru koji će biti održan od 23. jula do 1. augusta. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.