REPUBLIKA SRPSKA

TREBINJE Turistima se ima šta ponuditi

Svakim danom sve više gostiju grada

P. M.

26.6.2016

Kako se približava špica turističke sezone, tako u Trebinju raste broj gostiju. Prema podacima kojima raspolaže Turistička organizacija, u prvih pet mjeseci ove godine u Trebinju je zabilježeno 17.500 noćenja, što je za 25 posto više u odnosu na isti period lani.

Slobodna mjesta

Prema riječima Žarka Vice, samostalnog stručnog saradnika u Turističkoj organizaciji, Trebinje su u proteklom periodu najčešće posjećivali turisti iz Srbije, Turske, Južne Koreje, Grčke, Velike Britanije, Rusije i zapadne i srednje Evrope.

zarko-vico

Vico: Prijave noćenja

- U maju je bilo za 40 posto više posjeta nego prethodne godine. Prema najavama, većina mjesta u hotelima za sezonu je rezervisana, ali još ima slobodnih mjesta. Postoji dosta kapaciteta i u privatnom aranžmanu. U gradu je skoro 1.070 registriranih ležaja, onih koji uredno prijavljuju noćenja i plaćaju boravišnu taksu. Mada pretpostavljamo da ih ima duplo više. To su apartmani u privatnom smještaju, koji imaju kapacitete od 2 do 12 kreveta - navodi Vico.

Vjerski objekti

Turisti u Trebinju većinom posjećuju vjerske objekte - hercegovačku Gračanicu, manastir Tvrdoš... a od ove godine i vrata Osman-pašine džamije u Starom gradu otvorena su za posjetioce.

Posjećene vinarije

Veoma su posjećene vinarije, a odnedavno je u ponudi i ruralni, odnosno agro i etno-turizam, gdje je gazdinstvo Šišić na obodu Popovog polja već uvršteno u ponudu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.