REPUBLIKA SRPSKA

Čuvanje tradicije i sjećanja na davne dane iz prošlosti

Završena manifestacija "Srebrenica kao nekad prije"

S. SMAJLOVIĆ

10.8.2016

Kulturno-zabavna manifestacija „Kao nekad prije“ u Srebrenici se organizira već osam godina. Postala je tradicija i jedan lijep srebrenički brend, koji gradu zločina i genocida krči put svijetle budućnosti. 

Ovu manifestaciju organiziraju ovdašnja Turistička zajednica, mladi ovog grada i lokalni bend „Afera“.

Niz sadržaja

U protekla dva dana u okviru manifestacije „Kao nekad prije“ odigrane su revijalne košarkaške utakmice. Sastali su se košarkaški veterani KK Feros Srebrenica i KK Vihor Bratunac. Osim sportskog dijela, upriličena je izložba raznih rukotvorina, suvenira i gastronomske ponude zdrave hrane koju Srebrenica nudi, „Pančićeva regata“, a sve u cilju prezentacije turističke ponude ove općine.

Došli su Srebreničani iz svih bh. gradova i svijeta. Bilo ih je iz Australije, Amerike, Njemačke, Austrije. Družili su se, igrali, pjevali i sjećali dječijih i školskih dana provedenih nekada u Srebrenici, rodnom gradu.
      
Profesor Suljo Nalić s porodicom je došao iz Austrije. Kaže da svake godine godišnji odmor prilagođava ovoj manifestaciji te da je lijepo vidjeti svoje učenike, koji su se snašli u životu i osnovali porodice.

braco-sa-sinom

Braco Mulalić sa sinom i bendom "Afera"

Lijepe uspomene

Dragan Stjepanović je došao iz Beograda da se sretne sa školskim drugom i komšijom iz djetinjstva Nedimom Efendićem i drugima. Braco Mulalić je stigao sa sinovima iz Australije i oni su učestvovali u programu srebreničkog benda „Afera“. Braco svirao, a sinovi pjevali. 
      
Faruk Smajlović, organizator manifestacije, kaže da je cilj ovog druženja da se okupe raseljeni Srebreničani širom svijeta, vide, djeca upoznaju i da se odrasli sjete lijepih dana iz prošlosti.

suljo-i-ucenice

Profesor Nalić s bivšim učenicima

Prezentacija turističke ponude

Sead Jahić, direktor Turističke organizacije Srebrenica, kaže da je cilj manifestacije da se obogati turistička ponuda i da se „pošalje jedna pozitivna slika, da se vidi kako se ljudi svih nacionalnosti, nakon svega što se desilo tokom rata, druže, pruže ruku jedni drugima i stvaraju bolju budućnost građanima Srebrenice. Na manifestaciji su vladale emocije, stare uspomena, druženje, veselje i muzika s porukom - vidimo se iduće godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.